måndag 16 april 2018

På dressyrbanan igen

I somras gjorde Ripasso sin debut på tävlingsbanan och jag tävlade för första gången på länge. Vi hade varit i ridhuset flera gånger innan, till och med tagit fram dressyrstaketet och tränat på att våga gå förbi det. Lite läskigt var det i alla fall, men det gick så otroligt bra på vår första tävling att jag inte riktigt kunde förstå det. 68% och en tredjeplacering!Efter den fantastiska debuten startade vi en klass till samma dag, som gick helt okej men då var han trött i huvudet. På nästa tävling startade jag därför bara en klass, och det gick också riktigt bra - dock blev det fel galopp och i någon slags besvikelse över det lyckades jag irra bort mig i programmet till och med. I övrigt hade vi 7:or och 8:or den dagen.

Jag var därför riktigt pepp inför vårens första tävling som gick av stapeln för ett par veckor sedan. Fast precis innan tävlingen var jag kanske inte lika pepp som när jag anmälde mig... Isen låg envist kvar ovanligt länge och det var svårt att träna ordentligt hemma, och även uteslutet att åka till ridhus och träna på grund och blankis på grusvägarna. Jag fick ta årets första tävling som en del av igångsättningen bara, för i särskilt god form var varken jag eller Passo. Men förutom att vi inte var i så bra form så blev herrn också rejält upprörd över domarbordet och vägrade att gå i närheten av den kortsidan. Kortfattat gick det ganska uselt, men det var nog bra träning i alla fall. Han fick komma in och öva på att kika på domarbordet en gång till för det var lagtävling och vårt lag var helt grymt (efter att mitt och Passos resultat räknats bort), så det blev faktiskt en blågul rosett i alla fall.Nu var tanken att vi skulle tävla igen om två veckor, men jag avanmälde oss idag. Vi har så mycket grundjobb kvar innan han är i god form igen, och är dessutom mitt emellan två equitereaputbehandlingar som han helst endast skulle skrittas / jobbas lång och låg mellan. Å ena sidan vill jag åka på tävlingen i alla fall, för det är bara en LC så det gör egentligen inget att han inte är i form och han behöver verkligen miljöträningen, men å andra sidan kändes det dyrt och långt att åka bara för miljöträning.

Så nu får vi arbeta ordentligt med grunden, och går det bra så blir nästa tävling på hemmaklubben i slutet av maj istället. Jag vågar väl knappt planera för då kommer någon skada eller sjukdom och knackar på dörren, men om jag får drömma lite oskyldigt så vore det himla kul att kunna tävla lite i sommar då jag är ledig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar