söndag 28 maj 2017

Nivån under pay and jump

När andra åker på pay and jump för att träna inför tävling, så tar vi det ytterligare en nivå lägre och åker på träning inför att eventuellt våga oss ut på pay and jump någon gång i framtiden... Hindren var nedgrävda och tur var väl det, för Abbe körde sin vanliga stil med att tvärnita första gången han såg bommarna/hindret, för att sedan ta sig över duktigt. Men jag är fullständigt medveten om att jag hade kunnat tänka och rida mer framåt och fått över honom utan den där första tvärniten. Jag är för feg bara! Märkligt att man kan bli det på bommar som i princip ligger på marken, när man har studsat över 120-banor på en liten d-ponny för några år sedan. Eller mja... "några år" har väl närmare bestämt blivit 10 år. Och det märks!

Såhär ska vi fortsätta i alla fall. Skutta över hinder som vi lika gärna kan kliva över, om och om igen tills vi kan göra det i sömnen. Då höjer vi lite. Och då skuttar vi över den nya höjden tills vi är kräktrötta på den och vill höja igen.

Snällaste mamma fotade oss igen!


Hoppsitsen är ett minne blott. :( Jag har ju fortfarande inte skrivit om clinicen "ride with your mind" som jag var på, men det kommer... Här är i alla fall naveln framför mina skenben vilket är som att åka bil utan bälte ungefär! Förhoppningsvis kan jag fokusera mer på sitsen när jag vågar lita på att Abbe faktiskt hoppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar